Stickers en lijmresten op een natuurlijke manier verwijderen

  • Geplaatst op
  • 0
Stickers en lijmresten op een natuurlijke manier verwijderen

Vorige week kreeg ik als bedankje een leuk glazen potje met snoepjes. Snoepjes op en het potje heel leuk om te bewaren. Ik ben immers altijd op zoek naar leuke glazen bewaarpotjes, in plaats van plastic.

De glazen potten hebben vaak een sticker en soms is die moeilijk te verwijderen. Mijn favoriet is dan: pindakaas. Ik laat het potje altijd even weken en verwijder dan zo goed als het kan zoveel mogelijk van de sticker. Vervolgens smeer ik de lijmresten in met een beetje pindakaas en in mum van tijd zijn de lijmresten makkelijk te verwijderen.

 

Maar er zijn nog wel andere manieren ook op internet te vinden:

* lijmresten zijn eenvoudig te verwijderen met baking soda gemengd met een beetje kokosolie. Meng 1 eetlepel baking soda en 1 eetlepel (kokos)olie, maak een papje, even met een doekje wrijven en de lijmresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

* Sinaasappelschil is ook een goede natuurlijke remedie: door de schil uit te knijpen, is je lijmrest zo weg.

* Gebruik schoonmaakazijn, naturazijn of citroensap om de lijmresten te verwijderen.

 

Vergeet dus niet als je niet van pindakaas houdt en dus geen potje in de kast klaar hebt staan, om schoonmaakazijn aan te schaffen. Want met schoonmaakazijn en baking soda kan je vrijwel elke schoonmaakklus in je huis aan en het is nog goedkoop ook!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden