• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bamboe keukenhulpjes

Bamboe heeft ontzettend veel goede eigenschappen: het is onder andere hittebestendig en milieuvriendelijk. Om bamboe te laten groeien is namelijk niet veel nodig. Wat natuurlijk ook van belang is, zijn de esthetische kwaliteiten van bamboe.

Bamboe keukenhulpjes

Wat is bamboe precies?

Bamboe is geen boom, het is een gras. Na een groeiperiode van vijf jaar is het bamboegras zo hard geworden als hout. Harder zelfs dan eikenhout en bijna zo hard als tropisch hout. Er zijn honderden soorten bamboegras, die bijna allemaal snelgroeiend zijn. Een aantal types groeit zelfs meer dan een halve meter per dag. In vijf jaar tijd zorgt de bamboe voor 200 stevige palen. En het mooie is; wanneer je die kapt blijven de wortels intact en groeit de plant gewoon door.

 

Regenwoud en bamboebos

Waar het tropisch regenwoud blijft slinken, blijven de bamboebossen op hetzelfde niveau. Jaarlijks kan dertig procent van de bamboe worden geoogst zonder dat het bos er onder lijdt.

Doordat de wortels intact blijven, ontstaat er bij bamboewinning geen erosie; de wortels van bamboe vormen als een soort haarnet een natuurlijke barrière onder de grond. Daar houden ze het regenwater vast, maar ook de aarde op de hellingen. Daar komt nog eens bij dat bamboe de lucht beter zuivert dan welk ander gewas ook. Bamboe neemt zeer veel stikstof op uit de lucht en genereert maar liefst 35 procent meer zuurstof dan bomen. Zo helpt dit wondergras ook nog eens tegen het broeikaseffect.