• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Katoenen koffiefilters

€6,95
Maak heerlijke duurzame koffie met deze katoenen koffiefilters.
Levertijd Direct leverbaar
Voor 15:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Katoenen koffiefilters

Dit zijn herbruikbare koffiefilters die zijn gemaakt van ongebleekt katoen. In een set zitten 2 filters in maat 1 of 2. De filters passen in een gewone filterhouder van een koffiezetapparaat of een los opschenkfilter.

Ze maken uitstekend smakende koffie en zijn zeer makkelijk te gebruiken. Je maakt de filters schoon door om te spoelen met warm water. Ook kunnen ze mee in de wasmachine. Voor het beste resultaat maak je de filter voor gebruik eerst even nat met warm water.

Hoe groot zijn de filters?

Maat 1: geschikt voor 1-2 kopjes koffie. De filter is 12 cm breed.
Maat 2: geschikt tot 2-4 kopjes koffie. Deze filter is 16 cm breed.

Koffiefilter met handvat: geschikt voor ongeveer 2-3 kopjes of een grote mok

 

Eerste gebruik:

De nieuwe filters moeten voor het eerste gebruik 10 minuten koken in water, zodat ze goed schoon worden en de stof kan krimpen.

Koffie zetten: voeg de gewenste hoeveelheid koffie toe en maak koffie zoals je gewend bent.
Na gebruik het filter leeggooien en afspoelen onder de kraan. Overtollig water kun je er uit wringen of knijpen. Als je wilt kun je een beetje mild wasmiddel gebruiken om de filters te reinigen, maar dat hoeft niet.
Daarna het filter ophangen om het te laten drogen. Het filter pas opnieuw gebruiken als het goed gedroogd is.

 

Onderhoud:

Eens in de 4-6 weken de koffiefilters 10 minuten uitkoken in water om de olie die het heeft opgenomen te verwijderen. Eventueel kun je een aan het water een lepeltje baking soda toevoegen, dat zorgt voor een nog diepere reiniging.

Afhankelijk van het gebruik zijn de biokatoenen koffiefilters ongeveer na een jaar aan vervanging toe. De set vervangt zo'n 500 papieren koffiefilters.

Reviews
Reviews
3.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen
Winfie 19-08-2018
Reviews

Ik heb de grote Coffee Sock inmiddels al vaak gebruikt en ben er heel tevreden over. Het aroma blijft goed behouden. Ik heb hem uiteraard voor meerdere mensen gebruikt en iedereen vond het echt lekker. Ook de sceptici, die er niet zo van overtuigd waren, dat koffiezetten met een wasbaar filter net zo lekker kan zijn als met wegwerp.
Na tig keer uitspoelen (ik heb hem niet in de wasmachine gedaan), is hij een klein beetje vervormd, maar zeker niet hinderlijk en de smaak van de koffie blijft goed.

Veerle 19-08-2018
Reviews

Ik heb de kleine sok inmiddels een paar keer gebruikt, maar ben niet laaiend enthousiast. De sok is erg klein (koffie loopt snel over de rand bij het opschenken) en de koffie loopt erg snel door, wat je ook merkt aan de smaak.

Marous 19-08-2018
Reviews

We hebben de kleine coffee sock ondertussen 2 keer getest. De koffiefilter is netjes afgewerkt. Ook laat deze zich goed wassen op 30 graden. Even wat optrekken na de was en hij blijft hetzelfde formaat.
We hebben het filter getest in ons oude koffiezetapparaat. Na een jaar Nespresso wilden we toch minder afval produceren. De sok past goed in het koffiehoudertje. Ook als je het puntje licht omvouwt, zoals bij een papieren filter al is gedaan. De koffie leek de eerste ronde wat slap, daarom hebben we de koffie opnieuw over de sok gegoten. De tweede keer zag de koffie er goed uit in de mok. Er komt een klein beetje koffiegruis mee tijdens het zetten. Maar dat is dusdanig minimaal dar het bijna niet noemenswaardig is. Het betreft zeker geen prut wat langs de sok is gelopen. We hebben maximaal 2 scheppen koffie in het filter geschept.

De koffie smaakte alleen al beter omdat het goed voelde minder te verspillen.

Laura 19-08-2018
Reviews

We zijn erg tevreden over de eco koffiefilter. Het is erg stevig en past perfect in de Hario. De koffie was lekker en we vinden het fijner dan gewone filters van papier. Ook makkelijk schoon te krijgen!

3.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen